Lajmet e Fundit

Përgëzime për umetin

Falënderimet dhe Lavdërimet janë vetëm për Allahun e Lartësuar! Paqja qoftë mbi imamin e muxhahidëve Muhamedin alejhi selam, familjen e tij dhe shokët e tij.

Ditët që po jetojmë padyshim se janë historike, dhe jo vetëm historike, por një kthesë historike për umetin islam me lejen e Allahut.
Sot i gjithë umeti dëshimoi se Allahu realizoi premtimin e Tij, dërgoi në vend fjalën e robit të tij, kur tha: “Bushi po na premton humbje, kurse Allahu na ka premtuar fitore të shohim se cili premtim eshte i sakt”
Ja kështu njëzet vite ata vazhduan xhihadin e tyre të bindur se kur vjen urdhëri i Allahut, fitorja është mëse e sigurt, dhe përfundimi i mirë është për robërit e Tij të devotshëm.
Dhe mjafton si fitore qëndrimi në parimet e islamit dhe sakrifikimi për këtë kauzë!
Thotë Allahu i Lartësuar:
Duke pasur frikë nga faraoni dhe nga rrethi i tij se do t’i turturojnë, Musait nuk i besoi kush pos një pjese e pasardhësve të popullit të tij. Vërtet, faraoni ishte mbizotërues në tokë dhe ai ishte prej shkatërrimtarëve.(10:83)
Musai tha: “O populli im, nëse i keni besuar All-llahut, vetëm atij mbështetuni, nëse jeni të dorëzuar (vendimit të Tij)!”(10:84)

Frika nga firaoni i kësaj kohe bëri që shumë prej umetit t’i kthenin shpinën vëllezërve Taliban në Afganistan, mirëpo sot është edhe një fitore e madhe edhe për të gjithë ata që e kuptuan se fuqia e firaonit përballë fuqise së Allahut nuk vlen asgjë, Kur erdhi urdhëri i Allahut, atyre edhe ikja u bë e pamundur, mposhtje e ëmbëlsuar me poshtrim.

Allahu i Lartësuar na këshillon në Kuran ku thotë:
Vini re! Nuk ka dyshim se gjithçka që gjendet në qiej e në tokë është e All-llahut! Kini kujdes. Premtimi i All-llahut është më se i vërtetë, por shumica e tyre nuk e dinë.(10:55)
All-llahu është mbizotërues i punës së vet, por shumica e njerëzve nuk e dinë (fshehtësinë e çështjeve).

Xhemati Alban i uron umetit këtë fitore të madhe, e cila me lejen e Allahut është hapi i parë drejt fitoreve tjera të muslimanve.

video Projekti i fundit

Shembull për pasardhës

Një vëlla saudit, po bënte xhihad në Çeçeni dhe nuk u kthye për pesë vite. Ai la gruan dhe djalin 2 vjeçar në Arabinë Saudite. Gruaja e tij i dërgoi një letër vetëm për të ia bërë të ditur se ata janë mirë dhe të mos shqetësohet për ta dhe të vazhdojnë xhihadin e tij. Dhe një nga letrat ishte për djalin e tij, Muhammedin. Muhamedi ishte shtatë vjeç në atë kohë. Nëna i ipte Muhammedit një rial për çdo ditë, kështu që kur ai të shkonte në shkollë, të blinte sanduiç ose karamele. Ai erdhi një ditë tek e ëma dhe e pyeti për të parë një kuti që ai kishte. Dhe ai i tha asaj: "Shikoje këtë, mamaja ime". Ishin më shumë se njëqind rial. Ajo tha: "O biri im, nga i ke marrë këto?" Ai tha: "Këto janë nga rijalët që mi ke dhënë për çdo ditë." Nëna u habit shumë dhe e pyeti: "A nuk i ke përdorur që të blesh ndonjë sanduiç, karamele apo diç tjetër?" Ai tha: "Jo, po i ruaj këto për të blerë një biletë për të shkuar me babain tim në xhihad". | Transmetuar nga AbduRahman Hixhaz |

wallpaper

Rreth nesh

Xhemati Alban është një formacion xhihadik i përbërë nga njerëz të vullnetit të lartë, kryesisht shqiptarë nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia dhe Lugina e Preshevës, kauza e të cilëve është lufta në Rrugë të Allahut.

Tirania dhe represioni i regjimit diktatorial sirian ndaj popullit të tij dhe thirrja e tyre për ndihmë, bëri që muslimanët anekënd botës, e po ashtu edhe nga trevat shqiptare, t’i përgjigjen  masivisht kësaj thirrje. Ishte e natyrshme që shqiptarët, për shkak të gjuhës, zakoneve e faktorëve të tjerë, të organizoheshin një grup (xhemat) i cili përbehej kryesisht nga shqiptarët, pa përjashtuar edhe muxhahidët tjerë nga muhaxhirët dhe ensarët. Barrën kryesore për formimin e këtij xhemati e bartën ata më të vjetrit dhe ata të cilët kishin më tepër eksperiencë.

Xhemati Alban aktivitetin e tij e filloi më 2012, duke luajtur një rol të rëndësishëm në aspektin ushtarak si në organizimin e kampeve trajnuese për muxhahidët (shqiptarë dhe të huaj), po ashtu edhe me pjesëmarrje aktive në betejat sulmuese dhe mbrojtëse.

Kontributi i Xhematit Alban ndaj xhihadit në Sham vazhdoi ndër vite edhe atë në disa fusha, duke përfshirë strukturat udhëheqëse ushtarake, kampet e trajnimit, akademinë dhe inxhinierinë ushtarake, njësitë për gjuajtje me artileri dhe snajper si dhe në fushën mediatike.

Xhemati Alban ka qenë aktiv në mbrojtje po thuajse në të gjitha fushatat pushtuese që ka ndërmarrë armiku. Prej tyre dallojmë:

•  Fushata agresive e regjimit sirian për pushtimin e qytetit të Alepos, të mbështetur nga Irani dhe milicitë tjera shiite nga Libani, Iraki, Afganistani etj. Në këtë fushatë, Xhematin Alban ishte i rreshtuar në vijat e para të frontit në rrethinën veri-lindore të qytetit, aty ku ishte koka e sulmit, duke filluar që nga rruga strategjike e Hanasirit, qyteza e Sfirës, Telaranit, Nakajrinit, Zona Industriale “Shejh Nexhar”, Handarat etj,  duke dhënë kështu maksimumin në bërjen ballë të kësaj fushate të egër e cila zgjati me vite të tëra e për të cilën armiku kishte mbledhur mbi 40.000 trupa.

•  Fushata e regjimit e mbështetur fuqishëm nga Irani dhe milicitë shiite në jug të Alepos e të cilët kishin për synim thyerjen e rrethimit për qytezat shiite Fua dhe Kefreja. Ndër betejat e shumta të cilat u zhvilluan gjatë kësaj fushate, vlen të përmendet beteja kundërsulmuese në Kodrën Isë, e në të cilën ky xhematë realizoi një sulm vetëflijues.

•  Fushata Ruse/Siriane/Iraniane e nisur njëkohësisht në frontet e fshatit Kbene dhe në rrethinën veriore të Hamas. Gjatë kësaj fushate, Xhemati Alban ishe i koncentruar në akset e fshatit Kbene, ku ky xhematë, edhe pse jo shumë i madh në numër, ishte si një gurë i fortë në murin e kalasë së Kbenes krenare e cila i rezistoi mbi njëmijë ofensivave ushtarake të armikut

Xhemati Alban dha një kontribut të shquar në çlirimet e shumta të cilat u realizuan në veri-perëndim të Sirisë duke përfshirë: Rasul Ajn, Çlirimin e bazës  ajrore Ebu Dhuhur, Xhisr Shugurit, Kesebit, Mostumës, Kodrës Isë si dhe në çlirimin e disa fshatrave dhe qyteteve tjera në rrethinë të Idlibit dhe Hamës.

Ky xhemat, me bekimet e Allahut të Madhërishëm, vazhdon të jetë aktiv në përmbushjen e urdhrave të Tij për xhihad.